De Aftrap

00:00
00:00
  • No title 00:00
Lindsay de Jong

Dit is de aftrap van de van De Scheveningse Podcast “Preitjesmaekers”. In deze aflevering stellen de presentatoren zich voor. De presentatoren vertellen wat er allemaal aan zit te komen in deze mooie reeks van 8 afleveringen.

Te gast is Lindsay de Jong een echte Scheveningse, geboren en getogen. Naar eigen zeggen, met pijn in het hart vertrokken is naar Katwijk, waar zij de Liefde vond voor een Rijnsburger. Zij vertelt ons hoe het is om bij Het Schevenings Toneel te spelen, hoe zij het dialect geleerd heeft, wat daarvoor nodig is en wat wij kunnen doen om het toch in leven te houden. Lindsay nam zelf een verhaal mee wat ze deelde met de presentatoren. Een mooi stukje uit een Schevenings boekje genaamd Franje.

Er wordt gebeld met een bekende. Aan hem wordt gevraagd of hij nog een mooi woord uit het dialect heeft waar de presentatoren mee aan de slag kunnen. Hij komt met het mooie woord “Bamboezjeere” Weet u wat dit betekent? Laat een antwoord achter via de mail, Instagram of Facebook.

Zo niet luister dan naar de volgende aflevering daar nemen de presentatoren de antwoorden door en leggen uit samen met de volgende gast wat het is en inhoudt.