Hoe leer je het dialect?

00:00
00:00
  • No title 00:00
Henk Ammeraal

De mannen van Preitjesmaekers maken de volgende stap in hun ontdekkingsreis. Hoe leer je het dialect spreken? En hoe leer je dat beter dan met een echte visserman te praten.

Te gast is Henk Ammeraal, die het dialect van jongs af aan heeft meegekregen. Ondanks zijn pensioen werkt hij nog steeds in de visserij. En sinds 2010 al bij het Schevenings Toneel. Kortom genoeg reden om het gesprek aan te gaan met deze rasechte Scheveninger. Hij laat zijn licht schijnen over het dialect en of het vroeger van Scheveningen wel terug moet komen? En Henk laat zien dat hij een beter geheugen heeft dan presentatoren. Ook leest hij een verhaal voor van Arie Mos “Een goeie buur”.

Verder leggen de presentatoren elkaar nog hun bevindingen voor van de afgelopen week. Wat is brômbood en wat als je als klein kind moe bent?

We praten ook met Heleen en zij geeft ons weer een woord om mee aan de slag te gaan, luister hiervoor de aflevering. Weet jij of u wat het betekent? Laat een antwoord achter via de mail, Instagram of Facebook. Zo niet luister dan naar de volgende aflevering daar nemen de presentatoren de antwoorden door en leggen uit samen met de volgende gast wat het is en in houdt.